(ВІДЕО) Від служби духовної до служби військової

НАЗАД
08 вересня 2024 16:21

Пішов до війська не через ненависть до ворога, а через любов до тих, кого захищаю, - так розповідає про свій вибір прикордонник Роман.

Ця історія про військового не зовсім звична. Адже Роман, до служби в лавах Держприкордонслужби України в цивільному житті займався службою божою. Свого часу закінчив Римо-Католицьку духовну семінарію де понад десять років проходив навчання, а згодом практикувався в багатьох європейських країнах та країнах далеко за межами нашого континенту.

За час навчання та відповідних практик вивчив багато мов, якими вільно володіє. Серед них: італійська, французька, іспанська, польська, а також латина. Коли прийшов його час, як каже сам чоловік: «Зібрався й пішов до ТЦК, попри те, що мав можливість не служити взагалі».

Щодо віри й різних заборон, військовий каже: «Віра мені не забороняє тримати зброю в руках, якщо це потрібно для захисту Батьківщини». Роман впевнений – Україна обов’язково переможе. «Ми захищаємо своє і нам чужого не потрібно. Саме з любов’ю до Батьківщини ми боронимо себе та свою землю», - констатує захисник.

«Мене не раз запитували, чому саме Державна прикордонна служба? Я відповідаю, що справа у випадку та моїй освіті. Одного дня прийшовши в територіальний центр комплектування я побачив представника прикордонного відомства у якого на кітелі була нашивка з написом на латині «semper fidelis», що в перекладі означає «завжди вірний». І напевно тоді я й зрозумів, що це саме той знак і саме у рядах цієї служби я маю боронити державу»,- зазначає Роман і додає: «В прикордонній службі є девіз «Перші з честю» і ці слова не прості, адже прикордонники завжди перші з честю, щоб зустрічати гостей і щоб зустрічати ворога. Бути прикордонником престижно».

Прийти у військо та взяти до рук зброю чоловіка спонукала любов до Батьківщини, любов до сім’ї та до співгромадян. І саме ця любов сьогодні дозволяє йому стояти на захисті кордону. Заради свого майбутнього, майбутнього своєї сім’ї й мирного життя у вільній Україні, а для цього потрібно згуртуватись й Перемогти.

Якщо гасло «Перші, з честю!» резонує з вашими принципами і ваша любов до рідних і близьких мотивує стати на їх захист зі зброєю в руках, звертайтеся у центри комплектування Держприкордонсужби. Детальніше за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/news/%20VIDEO%20-Pridnuysya-do-prikordonnikiv/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси